Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. hétfő, Jenő

Átadták a korszerűsített Nyitnikék Óvodát

Újbuda   |   2018, február 1 - 11:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hivatalosan is átadták a közelmúltban megújult Újbudai Nyitnikék Óvodát. Az energetikai korszerűsítésén átesett épületet Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, Hoffmann Tamás polgármester, valamint az intézmény vezetője, Karkus Mihályné avatta fel.

A szalagátvágás után az óvodások ünnepi műsora következett, a kicsik Sün Balázs meséjét mutatták be a közönségnek. Simicskó István honvédelmi miniszter köszöntőjében hangsúlyozta, Újbuda kiemelten fontosnak tartja a köznevelési intézmények, így az óvodák korszerűsítését, fejlesztését. "A legnagyobb kincs a gyermek, ráadásul ők formálják majd a jövőt is, ezért időben el kell kezdeni a környezettudatosságra való nevelésüket mind elméleti, mind gyakorlati síkon" - szerinte. A politikus kitért arra is, hogy a közelmúltban négy óvoda energetikai korszerűsítése is befejeződött, a munkákat KEHOP forrásból finanszírozták.

Az országgyűlési képviselő beszéde után Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte az eseményen résztvevőket. A beruházásokkal kapcsolatosan úgy fogalmazott, a korszerűsítés által megspórolt összeget az óvodák nevelési vagy kényelmi fejlesztéseire fordítják a jövőben.

- Az Újbudai Nyitnikék Óvoda 2016-ban nyerte el a Zöld óvoda címet - mesélte Karkus Mihályné, az intézmény vezetője. Hozzátette: a környezetbarát létesítményben a gyermekek már kiskorban elsajátíthatják az egész életen át tartó tanulás képességét, valamint az épületnek és a nevelőknek köszönhetően megértik a környezettudatosság fontosságát.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.