Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. szerda, Orsolya

Átvette megbízólevelét Simicskó István

Újbuda   |   2018, április 26 - 14:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében Simicskó István, a Fidesz – KDNP közös jelöltje szerzett képviselői mandátumot az április 8-án megtartott országgyűlési képviselő választáson. Megbízólevelét április 25-én vette át, az ünnepélyes átadón a képviselő-testület, valamint a Választási Bizottság tagjai is részt vettek.

A 2018-as országgyűlési választások hivatalos kerületi eredményét Homolay Károly, a 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke hirdette ki, majd méltatta a résztvevő tagok áldozatos munkáját. A köszöntője végén ünnepélyes keretek között adta át a megválasztott országgyűlési képviselőnek, Simicskó Istvánnak a következő négy évre szóló megbízólevelet. A politikus háláját fejezte ki a választópolgároknak, hogy újra bizalmat szavaztak neki. - Köszönöm, hogy a világ legszebb munkahelyén dolgozhatom, egyúttal megígérem, hogy soha nem felejtem el, honnan jöttem, kiknek tartozom és kiket szolgálok – fogalmazott Simicskó István, aki idén kezdi meg hatodik parlamenti ciklusát, az utóbbi hármat Újbuda képviselőjeként. A politikus elmondta: tovább kell haladni a már megkezdett úton. Úgy látja, a globalizált világ ellen a legnagyobb fegyver a közösségi életben rejlik, amelyet a települések tudnak leginkább összefogni. Épp ezért a jövőben a közösségi élet erősítésére, és az infrastruktúra további fejlesztésére fektetné a legnagyobb hangsúlyt.

Az átadó végén Kremzner Zsuzsanna, Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője gratulált az új országgyűlési képviselőnek, valamint megköszönte a bizottsági tagok munkáját. Az ünnepség pezsgős koccintással zárult.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.