Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. szombat, Ulrik

Augusztustól jön az akadálymentes rezsiszámla

Újbuda   |   2014, július 24 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Akadálymentes számlát kaphatnak villany- és gázszolgáltatóiktól a fogyatékosok, amennyiben azt írásban kérvényezik. Mindez egy februári törvénymódosítás eredménye.

Augusztustól a fogyatékos fogyasztók írásbeli kérelmükre, úgynevezett akadálymentes számlát kaphatnak villany- és gázfogyasztásukról. Egy év múlt pedig a víz-, a távhő- és a szemétszállítási számla is lehet ilyen jellegű.

A számla háromféle lehet: Braille-írással nyomtatott, akadálymentes formátumú elektronikus vagy pedig könnyen érthető elektronikus számla. Ezeknek a lehetőségét a parlament által februárban módosított rezsicsökkentési törvény tartalmazza.

A jogszabály még annyit mond az akadálymentes számláról, hogy annak a számlaképénél a törvényben meghatározott formai előírások mellőzhetőek. A részleteket a kormányra bízza.

MTI/Újbuda

Augusztustól jön az akadálymentes rezsiszámla

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.