Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Automata vezérli a 4-es metró szerelvényeit

Újbuda   |   2015, július 20 - 12:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fokozatosan csökkenti a járműkísérők jelenlétét a 4-es metró vonalán a BKV Zrt. A társaság ezzel azt bizonyítja, hogy a rendszer teljes automatizáltság mellett is megfelelően működik.

Megkezdődött a 4-es metróvonalon a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt és felügyelt – a végleges használatbavételi engedély kiadását megelőző – újabb utasforgalmi próbaüzem: a járművezetők egyre többször vannak a szerelvények menetirány szerinti hátsó vezetőfülkéjében és kizárólag akkor avatkoznak be, ha balesetveszélyes helyzetet kell elhárítaniuk.

foto:bkk

A BKV közleménye szerint az ajtók zárása és a metró indítása kizárólag automatikus, ezért kiemelten fontos, hogy a zárást jelző hang- és fényjelzés után senki ne próbáljon le- illetve felszállni. A társaság azt kéri az utazóktól, hogy az állomás peronját kihasználva, a vonatok valamennyi ajtaját vegyék igénybe.

A tesztüzem utolsó szakasza szeptembertől indul, amikortól a járműkísérői jelenlét teljesen megszűnik a 4-es metrón.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.