Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Az egészségről szólt a vasárnap a Feneketlen-tó partján

Újbuda   |   2015, szeptember 28 - 14:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészségmegőrzéssel kapcsolatos figyelemfelhívó eseményt szervezett „Újbudai EgészségPart”címmel a Feneketlen-tó partjára Újbuda Önkormányzata szeptember 27-én.

Több százan látogattak ki vasárnap a Fenekelten-tó partjára, az önkormányzat EgészségPart rendezvényére. A megnyitón Molnár László alpolgármester a tó körüli új futópályára hirdetett verseny teljesítésére bíztatta a közönséget. A futóverseny népszerűsége várakozáson felüli volt, több mint négyszázan teljesítették a távot, azaz az egy kört a tó körül. A legfiatalabb versenyző három, a legidősebb hetvenhárom éves volt. A verseny százezer forint értékű nyereményét, az osztálykirándulást a Petőfi Sándor Általános Iskola 2.a osztálya nyerte azzal, hogy ők mozgósították a legtöbb részvevőt.

Délelőtt 10 és délután 17 óra között két színpadon folyt a program. Király Nóra, egészségügyért felelős alpolgármester Béres Alexandrával folytatott kerekasztal-beszélgetésén a gyermekek egészségre neveléséről és a felnőtt példamutatásról is szó volt. Egyetértettek abban, hogy a mozgást, a helyes életmódot és az egészséges táplálkozást minél fiatalabb korban célszerű elkezdeni. Ehhez a nap során széles körű tájékoztatást is kaphattak az érdeklődők. Népszerű volt a személyre szabott egészségtervezés, az egészségügyi szűrés, a dohányzásról és az egészséges vesékről szóló előadás, valamint az ortopédiai tanácsadás is. Sokakat érdekelt Béres Alexandra átmozgató tornája, valamint az időseknek kifejlesztett esést kivédő technika és az arctorna is. A lélek egészségéért nevetést „hozott” a tópartra Domján Ferenc és a Hahotajóga csoport, a kicsik szórakoztatásáról kézművesek, táncosok és előadók gondoskodtak, a Salátabár produkció a zöldségekről és az egészséges ételekről szólt, Kovácsovics Fruzsina pedig interaktív koncertet adott.

A látogatók szavazhattak a kerület legnépszerűbb orvosára is. A többség Dani Vilmosra adta le voksát, aki saját bevallása szerint mindig is nagy hangsúlyt fektetett a prevencióra. Kiemelte az EgészségParthoz hasonló rendezvények szerepét, valamint orvos- beteg és felnőtt-gyermek közti példamutatást.

A nap végi eredményhirdetésen 72 díjat és ajándékot osztott szét Király Nóra alpolgármester, valamint a kerületi önkormányzati képviselők közül Wendlerné Pirigyi Katalin, Nagyné Antal Anikó és Turbók Jánosné. Az alpolgármester szerint az egészséget könnyebb megtartani, mint a betegséget gyógyítani. Úgy véli az önkormányzat a lehető legtöbb segítséget megadja a hasonló kezdeményezéseknek és ahhoz, hogy Újbuda legyen a főváros legegészségesebb kerülete.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.