Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 8. hétfő, Zoltán Nemzetközi nőnap

Az Ivan & The Parazol debütáló albuma a Lemezjátszóban

Újbuda   |   2019, március 18 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Ivan & The Parazol negyedik sorlemezét, az Exotic Post Traumatic-ot hallgathatta végig a megjelenés előtt a Lemezjátszó közönsége. A zenekar tagjaival Horváth Gergely, a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorának vezetője beszélgetett az új albumról.

Az Ivan & The Parazol 2010 februárjában alakult Budapesten. A csapat a klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő, dinamikus, szabad stílusnak köszönhetően rövid idő alatt népszerű koncertzenekarrá vált a fiatalok körében. 2014-ben jelent meg második nagylemezük Mode Bizarre címmel, 2015 novemberében pedig harmadik albumuk is megjelent The All Right Nows címmel. A csapat ezen a lemezen tovább csiszolta autentikus, vintage hangzását, a dalok pedig minden eddiginél kiforrottabban adják vissza a zenészek által megálmodott világot.

Vitáris Iván énekes a zenekar most megjelenő Exotic Post Traumatic albumáról elmondta, több tengerentúli koncert után 2017 júniusát követően Amerikában abban a stúdióban voltak, ahol egykor Michael Jackson Thrillerjét, Frank Sinatra My Way című dalát, Whitney Houston I Will Always Love You című számát és a Foo Fighters legutóbbi albumát is szalagra rögzítették. Az Post Traumatic egyik számában a zenészek arra keresnek választ, hogyan lehet feldolgozni ha az egyik tag súlyosan megbetegszik, hogyan lehet követni a közös álmokat.
A Lemezjátszó beszélgetésén amellett, hogy a közönség személyesen találkozhatott a zenekarral, pár vadonatúj dal akusztikus verzióját is meghallgatták.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.