Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. szombat, Gerzson

Az új évet köszöntötték

Újbuda   |   2019, január 17 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újévi fogadáson látta vendégül a helyi intézmények vezetőit Újbuda Önkormányzata. A meghívottakat Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte, aki az oktatási és szociális terület változásairól is beszélt.

– Az intézmények bővítésénél a 2016-ban elkészült fejlesztési terveket veszik alapul, az ütem a forrásoktól függ. Újbuda stabil költségvetéssel rendelkezik, de a kormányzati segítséggel sokkal gyorsabban lehet elérni a célokat – mondta a polgármester. Hoffmann Tamás kitért a kerület átstrukturálódására is, a rozsdaövezetek átminősülésével újabb igényeket kell kielégíteni, ami az intézményi hálózat fejlesztésével is együtt jár. Ilyen koncepció mentén bővült és újult meg nemrég a Gazdagréti Szivárvány Óvoda, de a jövőben is várható az intézmények fejlesztése. Szó esett az újbudai pótlék bevezetéséről is, amely jelentős segítség a kerületi oktatási és szociális szféra dolgozóinak. Az önkormányzat által nyújtott járandóság arra is szolgál, hogy a jogosultak – akiknek a körét bővíteni tervezik – a pályán maradjanak, és nyugodtan végezhessék munkájukat.
A fogadás pezsgős koccintással zárult. Az Újbudai Pedagógiai Iroda által szervezett rendezvényen részt vett Molnár Gyula országgyűlési képviselő, Molnár László alpolgármester, több önkormányzati képviselő, valamint jelen voltak a hivatal dolgozói is.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.