Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Az új évet köszöntötték

Újbuda   |   2019, január 17 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újévi fogadáson látta vendégül a helyi intézmények vezetőit Újbuda Önkormányzata. A meghívottakat Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte, aki az oktatási és szociális terület változásairól is beszélt.

– Az intézmények bővítésénél a 2016-ban elkészült fejlesztési terveket veszik alapul, az ütem a forrásoktól függ. Újbuda stabil költségvetéssel rendelkezik, de a kormányzati segítséggel sokkal gyorsabban lehet elérni a célokat – mondta a polgármester. Hoffmann Tamás kitért a kerület átstrukturálódására is, a rozsdaövezetek átminősülésével újabb igényeket kell kielégíteni, ami az intézményi hálózat fejlesztésével is együtt jár. Ilyen koncepció mentén bővült és újult meg nemrég a Gazdagréti Szivárvány Óvoda, de a jövőben is várható az intézmények fejlesztése. Szó esett az újbudai pótlék bevezetéséről is, amely jelentős segítség a kerületi oktatási és szociális szféra dolgozóinak. Az önkormányzat által nyújtott járandóság arra is szolgál, hogy a jogosultak – akiknek a körét bővíteni tervezik – a pályán maradjanak, és nyugodtan végezhessék munkájukat.
A fogadás pezsgős koccintással zárult. Az Újbudai Pedagógiai Iroda által szervezett rendezvényen részt vett Molnár Gyula országgyűlési képviselő, Molnár László alpolgármester, több önkormányzati képviselő, valamint jelen voltak a hivatal dolgozói is.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.