Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

Az új évet köszöntötték

Újbuda   |   2019, január 17 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újévi fogadáson látta vendégül a helyi intézmények vezetőit Újbuda Önkormányzata. A meghívottakat Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte, aki az oktatási és szociális terület változásairól is beszélt.

– Az intézmények bővítésénél a 2016-ban elkészült fejlesztési terveket veszik alapul, az ütem a forrásoktól függ. Újbuda stabil költségvetéssel rendelkezik, de a kormányzati segítséggel sokkal gyorsabban lehet elérni a célokat – mondta a polgármester. Hoffmann Tamás kitért a kerület átstrukturálódására is, a rozsdaövezetek átminősülésével újabb igényeket kell kielégíteni, ami az intézményi hálózat fejlesztésével is együtt jár. Ilyen koncepció mentén bővült és újult meg nemrég a Gazdagréti Szivárvány Óvoda, de a jövőben is várható az intézmények fejlesztése. Szó esett az újbudai pótlék bevezetéséről is, amely jelentős segítség a kerületi oktatási és szociális szféra dolgozóinak. Az önkormányzat által nyújtott járandóság arra is szolgál, hogy a jogosultak – akiknek a körét bővíteni tervezik – a pályán maradjanak, és nyugodtan végezhessék munkájukat.
A fogadás pezsgős koccintással zárult. Az Újbudai Pedagógiai Iroda által szervezett rendezvényen részt vett Molnár Gyula országgyűlési képviselő, Molnár László alpolgármester, több önkormányzati képviselő, valamint jelen voltak a hivatal dolgozói is.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.