Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 17. vasárnap, Hedvig

Az újbudai sportélet nem adja meg magát

Újbuda   |   2020, május 7 - 18:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár a járvány miatt már­­ciusban bezártak a létesítmények, lezárultak a bajnokságok, félbe maradtak az idények, a sportolók pedig kényszerszabadságra mentek, a sport világában nem állt meg teljesen az élet.

KELEN SC

Andreas van den Aker, a Kelen SC elnöke emberi döntéssel szeretné egyben tartani a náluk sportoló közösséget. Megértve egyes családok romló anyagi helyzetét, azok a gyerekek sem esnek ki a keretből, akiknek a szülei nem vagy nem teljesen tudják befizetni a tagdíjat ebben az időszakban.

BEAC

A nagy múltú klubon belül közel 40 sportágban 5700 fő sportol rendszeresen. Márciustól az edzők, élsportolók online tréningeket tartanak, a tanfolyamokra bérletet váltóknak videós tartalmakat, edzésterveket készítenek. Az erőnléti edzések mellett karate, aerobik, jóga is szerepel a kínálatban, sőt, Újbuda kiváló sportolója, Csere Gáspár videós futótippekkel is szolgál. A BEAC női kosárlabda-szakosztályának vezetése áprilisban felfüggesztette a tagdíjfizetési kötelezettséget.

MAC

A MAC Budapest Jégkorong Akadémia egyedi maszkok forgalmazásába fogott, amivel nemcsak rajongóik járvány elleni védekezését és a csapat iránti elkötelezettségét erősíti, de a bevétellel a Heim Pál Gyermekkórházat is támogatja. A jégkorongozóknál is zajlanak az online tréningek, közösségi oldalaikon pedig minden erővel igyekeznek fenntartani a motiváltságot.

TENISZ

A Magyar Tenisz Szövetség kezdeményezte a szabadtéri teniszpályák újranyitását. A javaslat szerint párosban egyelőre csak az egy háztartásban élők lehetnek egy oldalon, de a háló túloldalára más partner, edző is kerülhet, ha betartják a szigorú higiéniai feltételeket.

– A teniszpályákat nem számítva bizonytalan ideig még zárva tartanak a sportlétesítmények a XI. kerületben – tudtuk meg Simon Károlytól, az Újbuda Sportjáért Kft. ügyvezető igazgatójától. A cég kihasználja a kényszerű leállást, és karbantartási munkálatokat, felújításokat, tisztítást, fertőtlenítést végez az épületekben. Simon Károly mindenkit arra kér, hogy felelősségteljesen sportoljon a járvány ideje alatt: futás, kerékpározás közben tartsák be az ötméteres távolságot egymástól, kerüljék a zsúfolt helyszíneket, vigyázzanak egymásra. Az igazgató arra is kéri az újbudaiakat, hogy ne használják az önkormányzat által szalagkordonnal lezárt szabadtéri edzőhelyeket.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kajak-kenu: Kisbán Zsófia világbajnoki ezüstérmes  

MTI/Szigetváry Zsolt

Óriási sikert hozott a Koppenhágában megrendezett kajak-kenu világbajnokság a magyaroknak: az éremtáblázaton az első helyen zártak, hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot hoztak haza Dániából.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.