Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Babakocsis sétanap június 26-án

Újbuda   |   2019, június 20 - 10:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyedik alkalommal rendez Újbuda Önkormányzata sétanapot, hogy a résztvevők babakocsival és kerekes székkel teszteljék kerületünk utcáit.

A június 26-án délelőtt fél 10-kor kezdődő program célja, hogy az érintettek együtt rajzolják meg a kerület akadálymentes térképét. A legkisebbek kedvenc programjával, a Ringatóval kezdődik az esemény, majd az önkormányzattól az Allee Bevásárlóközpontig vezet az út. A végállomáson a résztvevőket kis meglepetés várja. A sétán részt vesz a kerületünkben élő Trokán Anna színésznő és Juhász Anna irodalmár is, mindketten kismamák. Az előzetes regisztrációkat június 24-éig várják a setanap@ujbuda.hu címen. További információ: csaladbarat.ujbuda.hu.

(Újbuda)
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.