Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

Baptista Pont nyílt Újbudán

Újbuda   |   2016, augusztus 11 - 14:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudán, az Október huszonharmadika utcában nyílt meg a Baptista Szeretetszolgálat legújabb adománypontja.

A boltban azokat az adományozókat várják, akik feleslegessé vált, de jó állapotban lévő ruhákat, kisebb bútorokat, háztartási eszközöket adományoznának. Nagyobb méretű, szállítást igénylő adományokat csak előzetes, személyes egyeztetés után tudnak fogadni.

Jelenleg a Baptista Szeretetszolgálat közvetlenül a fóti és az újbudai adományboltokat működteti. Helyi, azaz gyülekezeti, alapítványi gondozásban, a segélyszervezet koordinálásával további hat Baptista Pont szolgálja a rászorultak érdekeit Békésen, Sopronban, Esztergomban egy-egy, illetve Pécsett ugyancsak egy-egy helyszínen. Összesen így az ország hat városának nyolc helyszínén lehet kihasználni a Baptista Pontok által nyújtott lehetőségeket és előnyöket.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.