Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Beszámoltak tanulmányútjukról a Grosics suli pedagógusai

Újbuda   |   2018, május 24 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szakmai napon számoltak be külföldi tapasztalataikról az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola tanárai. A pedagógusok az Erasmus+ program keretében vettek részt a továbbképzéseken, amelyek életre szóló élményeket, a tanításban is alkalmazható információkat, gyakorlatot szereztek.

Az Erasmus+ programban részt vevő pedagógusok az Egyesült Királyságban vettek részt továbbképzéseken. Ezeken előadásokat hallgattak az angol oktatási rendszerről, a mérési és értékelő módszerekről és a tanfelügyeletekről. - Ez mind olyan motiváció volt, amiért érdemes volt elindulni ezen a pályázaton – mondta Kis Mihály, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola igazgatója, aki résztvett a programban. Elmondta: Southamptonban vett részt a szakmai programon, ahol három középiskolába (secondary school) is ellátogatott. Ezen kívül kirándult Winchesterbe is.

A program résztvevői Franciaországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Magyarországról, Törökországból és Olaszországból érkeztek. Kis Mihály kifejezetten érdekesnek találta a brit iskolarendszerről és tanfelügyeletről (OFSTED) szerezett információkat.

Scholczné Alapi Zita angol tanár a projekt vezetőjeként vett részt a programban, Belfastban. Külföldi kollégáival bejárták Észak-Írországot, ezen belül az északi partot és Derry-Londonderry környékét, valamint ellátogattak az ország fővárosába, Dublinba is. Úgy véli, az út során olyan nyelvi és szakmai ismerettel gazdagodott, amit szívesen alkalmaz a hazai tanításban.
A program tovább folytatódik, nyáron tizenegy grosicsos pedagógus indul tanulmányútra.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.