Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. kedd, Jolán, Vid

Biztonságosabb átkelés

Újbuda   |   2021, május 11 - 09:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda számára fontos a gyalogosok biztonsága, ezért megkezdődött több olyan, új gyalogátkelőhely létesítése, amelyeket már régóta igényelnek a helyi lakosok.

Az első két új gyalogátkelőhely elkészült:
• A Péterhegyi út - Kapolcs utca sarkán, ahol a Péterhegyi út nagy forgalma tette szükségessé az átkelő kialakítását
• A Tömös utca - Brassó út csomópontokban pedig az iskola biztonságosabb megközelíthetősége érdekében sávszűkítéssel készült el a gyalogátkelőhely.
Az idei évben tovább folytatódik az új gyalogátkelőhelyek kialakítása.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új igazgatót kap a Karinthy Színház  

– Július 1-jétől Berettyán Nándor vezeti igazgatóként a Karinthy Színházat – jelentette be Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) titkára. A 28 éves színész 2017-ben végzett a Kaposvári Egyetemen, Vidnyánszky Attila osztályában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.