Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 20. szerda, Jolán

BKK: érvényesíttetni kell az utazási kedvezményre jogosító igazolványokat

Újbuda   |   2019, március 12 - 16:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 31-éig kell érvényesíteni a nyugdíjas bérletigazolványokat és a felsőoktatási diákigazolványokat a kedvezményes budapesti közlekedéshez – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményből.

A nyugdíjas bérlet csak érvényes bérletigazolvánnyal használható. Amennyiben ez utóbbinak érvényességi ideje lejár, a bérletszelvény akkor sem használható, ha azon későbbi dátum szerepel. A nyugdíjas bérletigazolványok többségét az ellátottak utazási utalványa alapján érvényesítették, a 2018-ban kiadott utalványokon 2019. március 31-éi dátum szerepel, ezért az ezek alapján kiállított vagy meghosszabbított bérletigazolványok is csak hónap végéig érvényesek. Az új, 2020. március 31-éig érvényes utalványokat idén februárban és márciusban kézbesítik. A BKK közleménye szerint, a szükséges okmányok birtokában célszerű mielőbb felkeresni bármelyik bérletpénztárt vagy ügyfélközpontot, ahol kérhető az érvényességi idő meghosszabbítása. Betelt bérletigazolvány esetén fényképet is kell vinni, és újat készíttetni. További információ a BKK honlapján olvasható. 

A felsőoktatásban tanulók diákigazolványát félévente kell érvényesíttetni. A 2018/2019-es tanév I. félévére érvényes diákigazolvánnyal legkésőbb március 31-eig használható a tanuló bérlet (a hosszabb idejű, például negyedéves bérlet is).

Akinek megszűnik a hallgatói jogviszonya, és bevonják a diákigazolványát, papír alapú, sorszámozott igazolást kap, amelyne szerepel, hogy az március 31-éig érvényes. Ezt a diákigazolványra vonatkozó szabályok szerint lehet felhasználni az utazási kedvezményekre való jogosultság igazolására.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kihirdették a Szenior Ki Mit Tud eredményeit  
 

Idén is nagy érdeklődés mellett, immár hatodik alkalommal rendezte meg Újbuda Önkormányzata az időskorúak összművészeti vetélkedőjét. Az Újbuda 60+ program keretében több mint tíz évvel ezelőtt életre hívott Újbudai Összművészeti Szenior Ki Mit Tud Fesztivál alkotói és előadóművészeti versenye a kerületben élő időseknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra és megmérettetésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.