Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szombat, Rudolf

BKK: érvényesíttetni kell az utazási kedvezményre jogosító igazolványokat

Újbuda   |   2019, március 12 - 16:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 31-éig kell érvényesíteni a nyugdíjas bérletigazolványokat és a felsőoktatási diákigazolványokat a kedvezményes budapesti közlekedéshez – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ közleményből.

A nyugdíjas bérlet csak érvényes bérletigazolvánnyal használható. Amennyiben ez utóbbinak érvényességi ideje lejár, a bérletszelvény akkor sem használható, ha azon későbbi dátum szerepel. A nyugdíjas bérletigazolványok többségét az ellátottak utazási utalványa alapján érvényesítették, a 2018-ban kiadott utalványokon 2019. március 31-éi dátum szerepel, ezért az ezek alapján kiállított vagy meghosszabbított bérletigazolványok is csak hónap végéig érvényesek. Az új, 2020. március 31-éig érvényes utalványokat idén februárban és márciusban kézbesítik. A BKK közleménye szerint, a szükséges okmányok birtokában célszerű mielőbb felkeresni bármelyik bérletpénztárt vagy ügyfélközpontot, ahol kérhető az érvényességi idő meghosszabbítása. Betelt bérletigazolvány esetén fényképet is kell vinni, és újat készíttetni. További információ a BKK honlapján olvasható. 

A felsőoktatásban tanulók diákigazolványát félévente kell érvényesíttetni. A 2018/2019-es tanév I. félévére érvényes diákigazolvánnyal legkésőbb március 31-eig használható a tanuló bérlet (a hosszabb idejű, például negyedéves bérlet is).

Akinek megszűnik a hallgatói jogviszonya, és bevonják a diákigazolványát, papír alapú, sorszámozott igazolást kap, amelyne szerepel, hogy az március 31-éig érvényes. Ezt a diákigazolványra vonatkozó szabályok szerint lehet felhasználni az utazási kedvezményekre való jogosultság igazolására.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.