Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. csütörtök, Iván

BKK: villamossal az Etele térig

Újbuda   |   2016, október 17 - 15:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiírta az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” tárgyú uniós finanszírozásból megvalósuló projekt kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. Az érdeklődők október 12 óta ezen a linken tájékozódhatnak.

Mérföldkőhöz érkezett az „1-es villamos meghosszabbítása az Etele térig” tárgyú uniós finanszírozásból megvalósuló projekt. Ennek keretében az 1-es villamos jelenlegi Hengermalom út – Fehérvári út csomópontban létesített ideiglenes végállomását részben átépítik és a kétvágányú villamospálya mintegy 1,7 kilométerrel lesz hosszabb az Etele tér felé. Új, átszállásmentes kapcsolat jön létre a Kelenföld vasútállomás, a Volán buszpályaudvar, a BKV buszvégállomás és az 1-es villamos között. Az új végállomást az Etele téren alakítják ki, valamint új felszín alatti áramátalakító épül az Etele út és a Fehérvári út kereszteződésében. A beruházás keretében a teljes szakaszon megújul a közvilágítás, új felsővezeték-hálózatot építenek ki, továbbá átépül az egyesített rendszerű csatornahálózat, valamint a gáz- és elektromos hálózaton is dolgoznak majd.

A tényleges kivitelezési munkák leghamarabb 2017. I. negyedévében kezdődhetnek. Az építés több ütemben, a közúti forgalom részleges korlátozása mellett zajlik majd. A projekt tervezett átfutási ideje 13 hónap.

További részletek az alábbi linken: http://www.bkk.hu/fejleszteseink/1esvillamos/

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ovi-Foci már a Lurkó óvodában is  

Az Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával megvalósult sokoldalú sportpályát június 22-én Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek avatták fel a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.