Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

Bő egy hétig tart még az ország legnagyobb jótékonysági ruhagyűjtő akciója

Újbuda   |   2015, április 30 - 01:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadszor indult útjára az Adok-Kapok Napok jótékonysági program, amely az elmúlt években Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává vált.

A biatorbágyi Premier Outlet az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva május 9-ig várja a jó minőségű használt, tiszta ruhákat, játékokat és sportszereket a krízishelyzetben lévő gyermekek, családok részére. Az első ruhadarabot Dobó Kata színésznő ajánlotta fel.

A kezdeményezés évről-évre népszerűbb, az első évben közel 18 ezer, tavaly pedig mintegy 40 ezer darabot jó állapotú ruhaneműt gyűjtöttek össze a program során. Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül rászoruló gyermekek, családok részesülnek a felajánlásokból. A segélyszervezet átmeneti otthonaiba sokszor olyan váratlan krízishelyzet miatt kerülnek családok, hogy mindenüket hátrahagyva kell menekülniük, így a menedék mellett ruhára is azonnal szükségük van.

- Az Adok-Kapok Napok során különösen jó minőségű ruhákat, cipőket kapunk, méghozzá példátlan mennyiségben – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Dobó Kata az esemény védnöke elmondta, hogy a nagy érdeklődés miatt idén a tervezettnél három órával korábban ki kellett nyitni az Adománygyűjtő Pontot. Az akcióhoz csatlakozott korábban Orosz Barbara, Keveházi Krisztina, Tatár Csilla és Gönczi Gábor is, idén Dombóvári Vanda, Wolf Kati és Kőváry Barna is vitt magával adományt.

A Premier Outlet 99-es üzlete május 9-ig, hétfőtől csütörtökig 10-20 óra között, péntektől szombatig este 9 óráig várja a felajánlásokat. A biatorbágyi outlet központ kedvezményre jogosító kuponokkal köszöni meg az adományokat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.