Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Bodrogi Gyula Budapest díszpolgára

Újbuda   |   2021, november 23 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A főváros napján, november 17-én adott át a Fővárosi Önkormányzat elismerő díjakat olyan személyiségeknek, szervezeteknek, akik/amelyek Budapest életében meghatározó szerepet játszanak. A kitüntetettek között többen Újbuda kiválóságai is.

Budapest díszpolgára lett az évtizedek óta a XI. kerületben élő Bodrogi Gyula, aki már 2005 óta Újbuda díszpolgára. A számtalan díjjal kitüntetett színművész, a Nemzet Színésze Budapest kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepe, a színházi és filmvilágot gazdagító alakításai, páratlan életműve elismeréseként kapta meg ezt a címet.
Budapestért díjjal ismerte el a főváros a Bartók Béla úton működő Archikon Építésziroda munkásságát, kiemelve az iroda Budapest élhetőbbé tétele érdekében folytatott tevékenységét, szemléletformáló és környezettudatos gondolkodásmódját. Az Archikon tervezte Újbudán többek között a Szivárvány Óvoda, valamint a Bikás parkban található kávézó épületét.
Ugyancsak Budapestért díjat kapott Bernárd János, a Budapesti Szabadidősport Szövetség és a Budai XI. Sportegyesület elnöke generációk egészség- és mozgáskultúráját megújító aktivitásáért.

Fotó: MTI/Kovács Attila

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.