Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Bodrogi Gyula Budapest díszpolgára

Újbuda   |   2021, november 23 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A főváros napján, november 17-én adott át a Fővárosi Önkormányzat elismerő díjakat olyan személyiségeknek, szervezeteknek, akik/amelyek Budapest életében meghatározó szerepet játszanak. A kitüntetettek között többen Újbuda kiválóságai is.

Budapest díszpolgára lett az évtizedek óta a XI. kerületben élő Bodrogi Gyula, aki már 2005 óta Újbuda díszpolgára. A számtalan díjjal kitüntetett színművész, a Nemzet Színésze Budapest kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepe, a színházi és filmvilágot gazdagító alakításai, páratlan életműve elismeréseként kapta meg ezt a címet.
Budapestért díjjal ismerte el a főváros a Bartók Béla úton működő Archikon Építésziroda munkásságát, kiemelve az iroda Budapest élhetőbbé tétele érdekében folytatott tevékenységét, szemléletformáló és környezettudatos gondolkodásmódját. Az Archikon tervezte Újbudán többek között a Szivárvány Óvoda, valamint a Bikás parkban található kávézó épületét.
Ugyancsak Budapestért díjat kapott Bernárd János, a Budapesti Szabadidősport Szövetség és a Budai XI. Sportegyesület elnöke generációk egészség- és mozgáskultúráját megújító aktivitásáért.

Fotó: MTI/Kovács Attila

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.