Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 20. szerda, Aladár, Álmos

Bolgár köznevelési gyakorlatokkal ismerkedhettek az újbudai szakemberek

Újbuda   |   2018, június 28 - 13:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kitüntetést kapott a XI. kerületi önkormányzat és Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató a Dunamenti Önkormányzatok Társulása a Tengeri Akadémia 2020. bolgár-magyar oktatási és kulturális együttműködés projekt megvalósításában nyújtott támogatásáért.

Az elismeréseket a „8 Év Tengeri Akadémia 2020” Köznevelési Fórumon adták át Bulgáriában egy három napos szakmai konferencia keretei közt június elején. Az eseményen több mint százan vettek részt. A találkozón a helyi és a magyar kulturális és köznevelési programokról tartottak előadásokat a szakemberek, különös tekintettel az óvoda és az iskola közötti átmeneti nehézségeikről, illetve arról, hogy az intézmények hogyan tudnak segíteni a gyerekeknek ebben az időszakban. A 2010-ben kezdődött bolgár- magyar köznevelési együttműködés során Újbudát idén a Lágymányosi Óvoda és a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetői valamint az önkormányzat szakemberi képviselték. Magyar részről a XII. és a VIII. kerület illetékesei is Bulgáriába utaztak. A szakmai program keretei között a magyar vendégek Neszebar város egy óvodáját és egy iskoláját is megtekintették. A bolgár delegáció októberben érkezik hozzánk, hogy intézménylátogatásuk során ők is megismerhessék a kerületi köznevelési intézményekben folyó szakmai munkát és gyakorlatokat. A felek így részletesen tájékozódhatnak a helyi viszonyok közötti jó gyakorlatokról, információkat cserélhetnek egymással, az igazgatók tapasztalataikat és ötleteiket népszerűsíthetik, a tanárok, pedagógusok, nevelők pedagógusi tevékenységüket is bemutathatják.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Köszönet az ápolóknak

A magyar ápolók napja alkalmából köszöntötte a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház egészségügyi szakdolgozóit Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő. A látogatás során az egészségügyben dolgozók bérfejlesztési programja is szóba került.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.