Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. vasárnap, Timót

Bringázz a munkába!

Újbuda   |   2019, május 22 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Májusban kezdődött a tizenhatodik Bringázz a munkába! országos kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Aktív Magyarország támogatásával.

A május 6–31. közötti tavaszi, illetve a szeptember 9–22. közötti őszi kampány célja, hogy minél többen kipróbálják, mennyivel olcsóbb, egészségesebb és környezetkímélőbb kerékpárral munkába járni. Az idei jelmondat: Vidd be kedvenced a munkahelyedre! Sok munkahelyen megengedik, hogy a dolgozók bevigyék házi kedvencüket, ami oldottabb hangulatot és nagyobb munkakedvet teremt. A Magyar Kerékpárosklub szerint a munkába kerékpározás is hasonlóan jó hatással van az emberekre, számos egészségügyi haszna mellett. A Bringázz a munkába! kampányra regisztrálók részt vehetnek egy 2,5 millió forint összdíjazású nyereményjátékon, amelyen márkás kerékpárokat, kalandprogramokat, városnéző sétákat, BKK Bubi-bérleteket és más ajándékokat sorsolnak ki. Regisztrálni okostelefonnal lehet a Bike Citizens kerékpáros applikáció letöltésével, az adott kampányidőszakban.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.