Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

Carbonfools lemezbemutató Újbudán

Újbuda   |   2020, január 24 - 12:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A közel húszéves, elektroakusztikus zenét játszó Carbonfools underground és populáris elemeket összegyúrva vált nagy koncerthelyszínek, fesztiválok főszereplőjévé. Január 23-ai lemezbemutatójukon megtöltötték az A38 Hajó gyomrát a rajongóik.

A Carbonfools egyik alapítója és motorja, Bicskei Titusz kifogyhatatlanul kreatív DJ és zeneszerző. Számtalan műfajban megnyilvánult már, saját bevallása szerint ez a zenekar az ő szentimentális énjét tükrözi. A Bëlgából is ismert zenész dalcentrikusnak nevezi az új lemezt, amely szerinte az eddigieknél nyersebb, rockosabb, letisztultabb lett.

– Nagy tervekkel álltunk neki a Carbonsunnak – mondta lapunknak Gulyás Barna gitáros –, az volt a cél, hogy az egész zenekar vegyen részt a dalok megalkotásában. Nem Titusz hozta az alapokat a próbára, hanem először meghallgatták a tagok ötleteit, ő azokra komponált, aztán megint közösen próbáltak. Így formálódott ki a Carbonsun, amelyre egy magyar nyelvű dal is felkerült, a Mindent eltakar. Ennek szövegét az énekes Fóris-Ferenczi Gábor öccse, Áron írta, klipjét pedig Titusz fürdőszobájában vették fel.

A dobos, Hámori Benedek is nagyon örült az új alkotófolyamatnak, mert ez lett az első olyan Carbonfools lemez, amelynek minden dala akusztikus dobokra épül. Két nap alatt ütötte fel a próbák és a komponálás után a dobalapot, a felvételek jelentős részén már csak a tökéletes hangzást alakították ki. A Hiperkarmában is játszó dobosnak köszönheti a zenekar Fóris-Ferenczi Gábort: Kolozsváron fedezte fel, miután Fehér Balázs kiválása után énekes nélkül maradtak, és egy ideig úgy tűnt, nem is lesz folytatás.

– Hosszú folyamat volt a beilleszkedés – árulta el az énekes. – Én korábban nem ismertem a Carbonfoolst, de Benő meghívására eljöttem Budapestre, meghallgattak a többiek is, elkezdtünk próbálni, megtanultam a régi dalokat, írtam újakat, és csak fél év után mondták, hogy akkor én lettem az új énekes. – Ma már zeneileg és színpadilag is tökéletesen összeforrtunk Gáborral – tette hozzá Titusz –, a közönségünk elfogadta, a dalokat is az ő egyéniségére szabva készítjük.A kétórás koncerten az összes új dalt eljátszotta a Carbonfools, és természetesen a régi nagy slágerek is elhangzottak az A38-on.

D. B. S.LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.