Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

Cél a Petőfi híd felújítása

Újbuda   |   2019, január 22 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elkezdődött a Petőfi híd és környezetének felújítási munkálataihoz szükséges döntés-előkészítő tanulmányterv készítése.

A tervezés célja a Petőfi híd és környezetének (Irinyi József utca, Goldmann György tér, Boráros tér, Ferenc körút) fejlesztéséhez szükséges döntéselőkészítő tanulmány elkészítése, amely több változatban vizsgálja a lehetséges kialakítási módokat, figyelembe véve a közúti, közösségi közlekedési, a kerékpár- és gyalogosforgalmi, valamint a városrendezési igényeket. A döntéshozatalt követően a kiválasztott változat lesz az alapja az engedélyezési és kiviteli terveknek.

A tervezés során figyelembe kell venni a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket, és kiemelt helyen kell foglalkozni az akadálymentesítéssel a teljes tervezési területen, különös tekintettel az egyes közösségi közlekedési megállók közötti átszállásokra. A hiányzó gyalogos és kerékpáros kapcsolatok kialakítására is javaslatot kell tennie a tervezőnek.

A döntés-előkészítő tanulmányterv várhatóan 2019. év végére fog elkészülni.

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.