Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Civilek az Esélyek utcáján

Újbuda   |   2017, szeptember 25 - 15:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megtelt a B32 Galéria és Kultúrtér díszterme az Esélyek utcája program összejövetelén. A szeptember végi eseményen is megfogalmazódott a korábban már kitűzött cél, miszerint civilek, gazdasági szereplők és az önkormányzat együttműködésében bővüljön az Esélyek utcája, és váljon mielőbb sugárúttá.

Akira a német vizsla is elkísérte gazdáját, Viktóriát a Nézz más szemmel Alapítvány képviselőjét a B32 Galéria és Kultúrtér dísztermébe, ahol civil szervezetek számoltak be munkájukról az Esélyek utcája rendezvényen. Az önkormányzat, civil szféra és vállalati szektor hármasának együttműködésére törekvő szereplők a társadalmi felelősségvállalás jegyében fogalmazták meg céljaikat, amelyekhez a későbbiekben a két másik terület (önkormányzati, vállalati szektor) képviselőit hívnák segítségül. A kapcsolatok kiépítéséhez az évek óta CSR területen tevékenykedő Civil Impact Nonprofit Kft. nyújthat mankót. A cég a vállalatok felelősségvállalását nem ügynökségi, sokkal inkább gyakorlati oldalról közelíti meg, hitvallása, hogy a vállalatok és non-profit szervezetek együtt nagyobb hatást érhetnek el, mint külön-külön – mondta a szervezet vezetője Kiss Gyöngyvér.

A B32-ben alapítványok és szervezetek képviselői is beszámoltak munkájukról. Surányi Ákos, a hajléktalan emberek illetve családok reintegrációját segítő Menedékház Alapítvány vezetője példaként említette, a tavaly júliusi összefogást, amikor társadalmi felelősségvállalás jegyében szépült meg a Dayka Gábor utcai XXIII. János pápa Szeretetotthon kerítése a FŐTÁV, az önkormányzat dolgozói, valamint a menedékház és a Kürti Erzsébet Alapítvány mentoráltjainak közreműködésével.

- A civil, önkormányzati és vállalati szektor összefogása nem új keletű a kerületben – hangsúlyozta Csernus László, az önkormányzat CSR tanácsnoka. Hozzátette, Újbuda egyik kiemelt célja, hogy az Esélyek utcája sugárúttá váljon. Ennek érdekében - a civil szféra segítésére - 400 millió forintot különítettek el az idei költségvetésben. A civilek ki nem fizetett költségeit a kerület további 100 millió forinttal támogatja kedvezmények formájában. A kerítésfestés, szemétszedés és ehhez hasonló események az Esélyek utcája programnak köszönhetően szerveződnek, az önkormányzat ugyanis évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy civil és vállalati partnerei segítségével javítsa a hátrányban élő, nehézséggel küzdő lakosok életminőségét. Az együttműködők célja, hogy évről évre újabb programokkal segítsék a közösségeket, valamint ráirányítsák a figyelmet az esélyegyenlőségre, a családbarát és felelős társadalom kialakításának szemléletére.

Az Esélyek utcáján októberben újabb szereplők sétálhatnak végig: míg a szeptemberi összejövetelen elsősorban a civil szervezetek számoltak be tapasztalataikról, a következő őszi eseményen a vállalati szektor szereplői ülnek le egy asztalhoz, hogy az önkormányzattal közösen megnevezzék azokat a lehetőségeket, amelyekben a kerület, a civilek és a vállalatok tudnak tenni a felelős társadalomért.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.