Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Csak óvatosan a neten!

Újbuda   |   2018, február 16 - 12:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az internet veszélyeiről tartott előadást az Ádám Jenő Általános Iskolában Hertelendi Lajos bűnmegelőzési szakértő február 13-án. 

A szülők kérésére létrejött előadást az iskola vezetősége is támogatta, hiszen a gyerekek és szüleik egyaránt veszélynek vannak kitéve a folyamatosan fejlődő, és változó információs világban. Nemcsak az egymás közötti zaklatás, és a webes támadások miatt válhatnak áldozattá a gyerekek, hanem akkor is, ha figyelmüket nem hívják fel időben a közösségi oldalakon megosztott információ veszélyeire.

- Az “internet nem felejt” - idézte a fontos igazságot a bűnmegelőzési szakértő. A felhasználók által később törölt tartalmak is visszakereshetőek, ezért fontos, hogy a szülők ne utólag értesüljenek arról, mit publikált a gyermek magáról vagy családjáról a világhálón.

Az előadást elsőként az érdeklődő szülőknek, később pedig az iskola diákjainak is megtartották a Köbölkút utcai intézményben.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.