Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

Csodák galériája gyerekek alkotásaiból a B32-ben

Újbuda   |   2016, szeptember 22 - 12:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadszor szerveztek tehetségkutató tábort Soltvadkerten újbudai iskolásoknak, a táborozást idén is az önkormányzat támogatta. A program záróünnepségét a B32 Galéria és Kultúrtérben rendezték, ahol a táborlakók képeiből, alkotásaiból nyílt kiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

Nem kizárt, hogy a soltvadkerti tehetséggondozó táborban készült alkotások között van a nemzeti büszkeség egyik darabja. A kikapcsolódásban résztvevő gyermekek munkáiból a B32 Galéria és Kultúrtérben rendeztek kiállítást, ahol az esemény fénypontja a drámatagozatos diákok darabjának premierje volt. Gyurcsó Zsuzsa, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője felelevenítette a soltvadkerti táborban eltöltött napokat, ahol a diákok rátalálhattak önmagukra, mentoraik segítségével különleges információhoz és tudásanyaghoz jutottak, miközben új barátságok is köttettek. Hangsúlyozta, a szekciókat, azaz tanuló csoportokat (képzőművészet, természettudomány, dráma-és színjáték, matematika, logika) vezető tanárok napi hat órában tartottak foglalkozásokat, segítették a tehetséget kibontakoztatni. Szabad idejükben a gyerekek sportos foglalkozásokon is részt vehettek, illetve ismereteiket tudásolimpián, matematika versenyen, kvízjátékokban is összemérhették. - Az önkormányzat több millió forinttal támogatta a tehetséges tanulók csaknem egy hetes kikapcsolódását. A táborozó gyerekek száma évről évre nő, jövőre talán újabbak csatlakoznak a csapathoz – mondta Gyurcsó Zsuzsa.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.