Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. hétfő, Paszkál

Csokimikulást kaptak az óvodások

Újbuda   |   2015, december 7 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem ötezer csokimikulást osztottak ki gyerekeknek a helyi képviselők Újbuda önkormányzati óvodáiban. A kerület vezetése így segíti, hogy az ünnep örömtelibb legyen.

Óriási izgalommal várták a kerület óvódásai a Mikulást, versekkel, énekekkel, néhol még rajzokkal is készültek a nagy eseményre. Simicskó István országgyűlési, és Gyorgyevics Miklós önkormányzati képviselő a Fürkész Óvodában volt a Mikulás segédje. – Gyermekeink a féltett kincseink, fontos, hogy odafigyeljünk rájuk – mondta Simicskó István. Hozzátette: Hoffmann Tamás polgármesterrel és képviselőtársaimmal együtt minden évben, advent kezdetén meglátogatjuk az óvodákban a gyerekeket, elkísérjük a Mikulást, segítjük a munkáját, hiszen sok ajándékot kell széthordania szerte a világban. Hoffmann Tamás polgármester a nemrég felújított Alsóhegy utcai Óvodában járt. Elmondta, hogy nagy szükség volt az óvoda bővítésére és korszerűsítésére, illetve hogy a felújítás során az épület gépészete és kertje is megújult.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.