Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. szerda, Szabina

December 15-től szünetel a mobilos vasúti jegyvásárlás

Újbuda   |   2016, december 9 - 13:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jogszabályi előírások miatt szünetel a mobilvásárlás keretében igénybe vehető vasúti menetjegyváltás – áll a Magyar Államvasutak Zrt. közleményében. Bankkártyával továbbra is fizethetők a menetjegyek és az e-vonatjegyek.

December közepéig még bárki megvásárolhatja vonatjegyét mobilegyenlege terhére - akár 15 napos elővétellel -, ám december 15-től erre fél évig nem lesz lehetősége. A változásról egyes mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat, akik az elmúlt három hónapban igénybe vették a mobilos jegyvásárlást, a vasúttársaság hírlevélben tájékoztatja érintett felhasználóit, kiknek a továbbiakban a bankkártyás fizetési lehetőséget ajánlja.

A MÁV-START 2012 májusában vezette be a szolgáltatást, mellyel a mobiltelefonok egyenlegének terhére is lehetett interneten váltott vasúti menetjegyeket fizetni. Az internetes jegyértékesítési rendszert korábban, 2008-ban indították el, a rendszerben vásárlók pedig 2011 óta már nemcsak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem akár otthon is ki tudják nyomtatni a menetjegyeket. Idén novembertől már bármely belföldi vonaton okostelefonon, tableten vagy laptopon - kinyomtatás nélkül is - is bemutatható az elektronikusan megváltott vasúti jegy.

A vasúttársaság várhatóan 2017 nyarától a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül biztosítja újra a mobilegyenleges fizetést.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Piknikhangulat az Árasztó-parton  

Dél-Buda izgalmas Duna-parti szakasza idén nyár végéig horgászok, futók kietlen terepe volt, augusztus vége óta viszont piknikbútorokkal, hintával, tűzrakóhelyekkel gazdagodott a terület.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.