Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Decker Ádám az OSC-ről, a válogatottságról, Gerendásról

Újbuda   |   2015, október 6 - 15:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem került be a válogatott kazanyi vb-keretébe, ennek ellenére vagy inkább éppen ezért, végigdolgozta a nyarat Decker Ádám, az OSC világbajnok védője. A Reggeli Start élő műsorában beszélgetett vele kedden reggel Szombathy Pál.

A nagyváradi győzelem után a BL-főtábla küszöbén az OSC, de az október 17-i visszavágón nem szeretnének izgalmakat, számolgatást, úgy szállnak vízbe, mintha nem lenne előnyük az első meccs után. A felkészülésük jól sikerült, mindenki jó állapotban van, sokat edzettek, s fizikális problémák egyáltalán nincsenek, ez kiderült a nagyváradi selejtezőn. A taktikai elemeket kell jobban begyakorolni, s az újonnan érkezetteket beépíteni a játékrendszerbe.
Ismeretes, hogy a csapat első számú centere, Joseph Kayes Ausztráliában tartózkodik, hogy ottani honosítása a riói olimpiára rendben legyen, így jelenleg az OSC minden egyes játékosára többletteher hárul. Decker Ádám korábban is gyakran megfordult centerposzton a meccsek közben, s besegítőként továbbra is szívesen teszi ezt, mert így játékának színességét, sokoldalúságát is bizonyítani tudja, viszont nem szeretne Német Toni mögött állandó, "kinevezett" második számú center lenni.
Amikor megtudta, hogy nem szerepel a nyári vb-keretben, először egy világ dőlt össze benne, de aztán megpróbálta a helyzetet a maga javára fordítani, pihenni, kikezelni minden nyűgét, baját és aztán olyan edzésmunkát végezni a nyáron, amelynek hatására már szeptemberre jó formába kerül. Végig az lebegett a szeme előtt, hogy Rióban ott akar lenni, s ennek a motivációnak köszönhetően sikerült is teljesítenie azt a kéthónapos kemény edzésprogramot, amelyet eddigi pályafutásainak tapasztalatai alapján állított össze magának.
Szombathy Pál műsorvezető megkérdezte vendégét, mit szól a válogatott stábjában történt személyi változáshoz, Gerendás György érkezéséhez.
Decker Ádám azt mondta, hogy vegyes érzésekkel fogadta a hírt, mert 8-9 évet töltött az új másodedző keze alatt, s a végére "telítődött" Gerendás Györgynek azzal a keménységével, ami a fiatal játékosok felé irányult.
- Én sajnos akkor még nem voltam olyan szinten, hogy megértsem, miért jó az nekem, amit sulykol belém Gyuri, és egy idő után elment a kedvem attól, hogy minden nap megkapom a kritikát. Szakmailag viszont ő alapozta meg a pályafutásomat, úgyhogy úgy tekintek rá, mint kvázi mentoromra, mesteremre, aki megtanított vízilabdázni, ifijátékosból fiatal felnőtt játékost, aztán pedig jó OB1-es játékost csinált.
A válogatottba vezető út az OSC jó teljesítményén keresztül vezethet, s ebből a szempontból Ádám nagyon nagy jelentőségűnek tartja, hogy csapatának most reális esélye van a BL főtáblájára jutni. Sőt, a jövő tavaszi budapesti final sixet sem tartja elérhetetlennek, márpedig a margitszigeti hangulatban játszani - mint ezt tavaly a budapesti Eb-n megtapasztalta - hatalmas élmény, szeretné ezt mindenképpen újra átélni.

forrás:vlv.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.