Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 6. szombat, Leonóra, Inez

Dél-Buda együtt a dobogón

Újbuda   |   2018, október 12 - 12:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több ezren vettek részt a Futafok versenyen, amelyet 33. alkalommal rendezett meg Budafok-Tétény Önkormányzata október 6-án.

A verseny egy rendhagyó és egyben hagyományteremtő váltófutással kezdődött, amelyen Újbuda alpolgármesterei, Király Nóra és Molnár László és a kerület sportolói mérték össze spot teljesítményüket a budafokiak csapatával, amelyben Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere volt a sereghajtó. Az Újbudai csapatot Kocsis Evelin ritmikus gimnasztika bajnok, Nádor Kristóf jégkorong versenyző, Wáhl Zoltán országos bajnok atléta, Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó, Grosics Edina aktív sportoló, Kiss Tamás volt NB1-es labdarúgó és Bernárd János triatlonversenyző alkotta.

A XXII. kerületet Pintér Ákos Csanád labdarúgó, Gulyás Szilveszter triatlonos, Kőszegi Mira atléta, Csere Gáspár hosszútávfutó olimpikon, Dávid Kornél, válogatott magyar kosárlabdázó és Palágyi Zsolt triatlon versenyző erősítette.

A váltó utolsó tagjaként Budafok és Újbuda képviselői – két-két ovissal - együtt értek célba. A megmérettetés csak jelképes volt, a közös futás a sportra hívta fel a figyelmet és hangsúlyozta a két kerület jó kapcsolatát, különös tekintettel arra, hogy jövőre Budapest lesz Európa sportfővárosa.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.