Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Délvidéken jártak a Don Bosco diákjai

Újbuda   |   2018, május 16 - 15:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Határtalanul program keretében három napra Délvidékre látogattak az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 7. osztályosai.

Beszámolójuk szerint már első nap megismerték a „zsíros bácskai földek” történetét. Ellátogattak Zomborba, Schweidel József mellszobrához, Doroszlóra, Bajmokon megemlékeztek a délvidéki mészárlások magyar áldozatairól, továbbá Bács várát is bevették. Szállásuk Tótfaluban volt, ahol a helyiek kedvességükkel, vendégszeretetükkel, kitartásukkal és kreativitásukkal nyűgözték le őket. - Mindannyian sokat tanultunk tőlük a magyarságról, a kitartásról, az összefogásról és a hit mindent legyőző erejéről – írják.

A második napot Zentán ás környékén töltötték és megemlékeztek a zentai csatáról is. A Tótfalusi tájházban kézműveskedtek, kenyérlángost sütöttek, betekintést nyertek a falu mindennapi életébe. Megcsodálták a Mini Délvidék nagyszabású terveit, a fiúk barátságos focimeccset játszottak a helyi fociakadémia növendékeivel. Harmadik nap Szabadkát és Plicsot ejtették útba. Szabadkán megkoszorúzták a mészárlások áldozatainak töröttszárnyú turulmadár emlékművé.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.