Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 27. hétfő, Angelika

Design aukció a Bartók Béla Boulevard-on

Újbuda   |   2016, március 30 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Design kiállítást, majd a formabontó tárgyakból aukciót szerveznek Buda kulturális és szellemi központjában az ELEVEN Tavasz program keretében. A május 6-8 közötti összművészeti fesztiválon 11 neves művész vállalkozik arra, hogy a Bartók Béla Boulevard valamennyi „portáját” annak szellemiségéhez, hangulatához igazodva feldobja.

Nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kapnak lehetőséget az alkotásra 1 Művész 1 Porta projektben, az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztiválon. A rendezvény előtt a 11 felkért alkotó, azaz Csurka Eszter, Dömsödi Levente, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Kárpáti Róbert, Korcsmár Eszter, Márián Gábor, Rácz Dániel, Szabó Csaba, Verebics Ágnes és Vági Flóra arra vállalkozik, hogy az artKRAFT által felajánlott izgalmas tárgyakból olyan alkotást hozzanak létre, amely a projektben résztvevő Bartók Béla úti helyek hangulatához, szellemiségéhez igazodik.

Az elkészült kreációkat a BBB kiválasztott tereiben már az ELEVEN hétvégét megelőzően megcsodálhatja a közönség, a fesztivál nyitónapján, május 7-én pedig licitálni is lehet a munkákra. Az aukciónak és a hozzá kapcsolódó tárlatvezetésnek a Danubius Hotel Gellért ad otthont.

A befolyt összeget jótékony célra, a kerületben működő, az eltérő fejlődésű csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátását végző Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.

A felkért művészek mellett a nyílt pályázat győztes alkotói is helyet kapnak a Bartók Béla Boulevard-on. Március 31-ig még bárki pályázhat olyan designtermékkel, képzőművészeti alkotással, installációval, performansszal vagy előadással, amelynek központi témája a tudatos környezetépítés, és amely gondolatiságában illeszkedik a minden teret dinamizáló ELEVEN Tavaszhoz.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.