Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Díjazták a diákolimpia legjobbjait

Újbuda   |   2018, június 15 - 11:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződött az egész tanévben zajló kerületi diákolimpia, amelynek díjátadójára az önkormányzat dísztermében került sor. Újbuda a korábbi évekhez hasonlóan mind az eredmények, mind a résztvevők számában kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 2017/2018-as tanév sportversenyein.

A hónapokig tartó megmérettetésen - az atlétikától, a kosárlabdán keresztül a korcsolyáig - szinte minden sportágban indultak kerületi fiatalok. A diákok a 180 tanítási napból 155 napon át, 25 sportágban, 132 versenyszámban mérték össze tudásukat. - Az iskolai bajnokságokra 7310 fő regisztrált – foglalta össze az adatokat Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere. Kitért arra is, hogy a mozgás ösztönzésére már számos beruházás megvalósult.

Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője szerint a versenyek népszerűsége a pedagógusok elkötelezett munkájával és a kormány sportbarát intézkedéseivel magyarázható. Szerinte, a sport az életre neveli a gyerekeket, akik megtanulnak küzdeni és feldolgozni az esetleges kudarcot is.
Idén a legnépszerűbb csapatsport a labdarúgás, a röplabda, a kosárlabda és az atlétika volt, míg egyéni sportágak közül mezei futásban, úszásban, atlétikában, tájfutásban és sakkban indultak legtöbben. Az általános iskolák összesített eredménye alapján az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola, míg középiskolák közül a Szent Margit Gimnázium volt a legeredményesebb. A legtöbb versenyre a Gazdagrét - Törökugrató Általános Iskola, valamint az Újbudai Széchenyi István Szakgimnázium regisztrált. A Diákolimpia díjkiosztóján egyénileg is jutalmazták a legtöbb pontot szerző, illetve a legtechnikásabb sportolókat; különdíjat 45 tanuló vehetett át.

K. A. 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Forgalmi változások már ma  

Újbudát is érintő forgalmi változások várhatóak már mától, az október 23-i ünnepségek miatt. Kövessék figyelemmel az erre vonatkozó információkat és amennyiben megtehetik, válasszák a közösségi közlekedést!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.