Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. kedd, Lujza

Díjnyertes plakátok az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2020, január 20 - 12:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rozmann Ágnes grafikusművész Képbeszéd című plakátkiállítása látható február 10-ig az Újbuda Galériában, az önkormányzat Zsombolyai utca 5. alatti épületében.

A Munkácsy Mihály-díjas Rozmann Ágnes számos intézmény, cég, szervezet logóját, arculatát tervezte már meg, de készített bélyeget, lemez- és könyvborítót, színházi plakátot is, alkotásaival sok nemzetközi eseményen is sikert aratott.

– A plakátművész mindig megpróbálja megragadni az emberek figyelmét, Ágnes ezt az átlagosnál rafináltabb módon teszi. Minél többet szemléljük alkotásait, annál több kódolt üzenet jut el hozzánk – fogalmazott lapunknak a kiállítást megnyitó Fekete Vali műkritikus-esztéta.

– Az internet elterjedésével egyre népszerűbbé vált a plakátkészítés – tette hozzá a Magyar Képzőművészeti Egyetemen oktató Rozmann Ágnes. – Tematikus tárlatokat szerveznek, ahová fiktív témájú plakátokkal is lehet pályázni. Maga a reklám az internetre költözött, az utcai plakátok főként a kulturális terület üzenethordozóiként maradtak meg.D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.