Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Dresch Mihály ismét a Fonóban

Újbuda   |   2019, október 17 - 13:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dresch Mihály triója lép fel a Világklasszisok a Fonóban című sorozatban október 25-én.

Az idei őszön három külön felállásban ad koncertet a Fonó Budai Zeneházban Dresch Mihály, a népzenében, a jazzben és a kortárs zenében is otthonosan játszó előadó. Szeptemberi koncertje után október 25-én Fenyvesi Márton gitárossal és Gányi Marcell nagybőgőssel áll színpadra, november 30-án pedig a Dresch trilógia záróakkordjaként a klasszikus és legendás Dresch Quartettel lép fel.

Az októberi koncert másik fellépője a szerbiai Rastko Obradović.

Novemberben ugyancsak a Világklasszisok a Fonóban sorozatban koncertezik a Sokratis Sinopoulos Quartet, amely a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts toplistáját is vezeti Metamodal című új lemezével. Sinopoulos zökkenő nélkül lépi át a jazz és a klasszikus zene határait, miközben hű marad a görögök és a Földközi-tenger keleti hagyományaihoz. A koncerten Lukács Miklós cimbalomművész csatlakozik a zenekarhoz vendégként.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.