Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. hétfő, Dömötör

Duna Kupáért harcoltak a jövő vállalkozói

Újbuda   |   2018, május 3 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik alkalommal rendezett közös startup versenyt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A Vállalkozói Duna Kupát május 2-án tartották a BME Q épülete melletti sátorban. Idén kizárólag vegyes csapatok indultak, az egyetemek közötti vetélkedés ezúttal elmaradt.

A BME és a Corvinus hallgatóinak vállalkozói pitch versenye eddig a két egyetem csapatainak egymás elleni küzdelméről szólt, de idén vegyes csapatokat hoztak létre, hogy minél jobban keveredjen a szakértelem és hozzáállás. A csapatoknak 4-4 percben kellett bemutatniuk ötleteiket, tapasztalataikat és a cégalapítás folyamatát. Felkészülésükben tanáraik, köztük a Corvinus Egyetemen oktató önkormányzati képviselő, Kerékgyártó Gábor, valamint Vecsenyi János, a BME és a Corvinus professzora segítettek.

A csapatokat és ötleteiket szakértőkből és befektetőkből álló zsűri értékelte, köztük Hild Imre vállalkozó, a fiatal vállalkozó csapatok nemzetközi piacra lépését segítő tanácsadó, Horgos Lénárd az M27 Absolvo befektetési tanácsadó cég partnere, Pájer Donát a Hiventures befektetési társaság tanácsadója és Kállay László a BCE Kisvállalkozás-fejlesztési Központ igazgatója. A zsűri elnöke Bacsa László, a Demola Budapest és a BME Vállalkozás Támogató Központ igazgatója volt, a versenyt Danyi Pál a BME docense vezette le.

A Duna Kupát idén a Drop'N'Shop csapata nyerte, akik egy bevásárló lista elemző rendszer ötletét dolgozták ki. A zsűri nagyra értékelte, hogy a hallgatók nem álltak meg a jónak tűnő ötletnél, hanem valós piaci környezetben ellenőrizték le elképzeléseik realitását. A zsűri indoklása szerint a csapat olyan üzleti vállalkozást készített elő, amely előtt jelentős piaci lehetőség áll, hiszen a kiskereskedelem folyamatosan keresi az értékesítés növelésének lehetőségeit, amihez a csapat jól használható eszközt kínált.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elbúcsúztak Tauber Zoltántól  

Örök nyugalomra helyezték Tauber Zoltánt, Magyarország első paralimpiai bajnokát, kerületünk lakóját. A temetésen családja, barátai és tisztelői mellett részt vett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az önkormányzat nevében László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester búcsúztatta a parasport hazai úttörőjét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.