Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

ECDL tanfolyam újbudai álláskeresőknek

Újbuda   |   2017, szeptember 19 - 10:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal szervezett ECDL számítástechnikai tanfolyamot kerületi álláskeresőknek az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. és az Ericsson Magyarország Kft.

A tanfolyam megnyitóján Molnár László alpolgármester köszöntötte az álláskeresőket, valamint a tanfolyamot tartó tanárokat és az Ericsson munkatársait. Érdeklődésünkre elmondta, az önkormányzat 20-20 ezer forinttal támogatja a hallgatókat, akik ha levizsgáznak, könnyebben találnak munkát a tudásalapú társadalomban.

Az ECDL (European Computer Driving Licence) az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét igazolja - mondta Baczó Tamás tanár, az Ericsson munkatársa.

Az ingyenes tanfolyammal a tanulók megalapozott tudással készülhetnek fel a várható munkaerő-piaci kihívásokra, a megszerzett tudás ugyanis olyan készségszintű ismereteket jelent, amely specializálható, azaz a leendő munkaadó bármilyen hardver-, illetve szoftver-környezetében könnyűszerrel alkalmazható. A kurzus moduláris jellegű, és konkrét követelményrendszere van: az első modul négy egységből áll, kitér az online ismeretekre, a WORD- és az EXCEL kezelésére. A továbbtanulók fakultatíve vehetnek részt különböző tematikájú órákon, megtanulhatnak például prezentációkat készíteni is.

Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, az ECDL tanfolyam akár más, önálló szakma elsajátításával párhuzamosan is teljesíthető. A tanfolyam munkaerő-piaci esélyeket teremt az információs társadalom elvárásai alapján, valamint készségszinten garantálja a munkakör ellátásához szükséges tudást, amely folyamatosan bővíthető és kielégíti az EU-ban támasztott követelményeket.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.