Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Egész napos Föld napja programsorozat Újbudán

Újbuda   |   2015, április 21 - 14:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemzedékek együtt címmel egész napos programsorozatot szervez a Föld Napja alkalmából Újbuda Önkormányzata. Az események április 22-én lesznek a Feneketlen-tónál, a Bikás Parkban valamint a TIT Stúdió Egyesület Épületében.

Szerda délelőtt a Feneketlen-tó Edömér utca felőli részénél reggeli tornával indul a rendezvény, majd Föld napja-lufikkal "festik meg" az eget. Az eseményen részt vesz Horváth Gábor és Kökény Roland olimpiai bajnok, valamint Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Bátori Bence, az A Híd-OSC-Újbuda vízilabdacsapat tagjai és vezetőedzőjük, Becsey Péter. Beszédet mond Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő. Ezután az önkormányzat épülete előtt a gyerekek elhelyezik a "Jókívánságok fáját".
A Feneketlen-tónál emellett a Magyar Madártani Egyesület, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai is várják az érdeklődőket. Sok más mellett lesz lovaglás, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, valamint az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatják a gyerekek.
A TIT Stúdió Egyesület épületében virágkötészet, gomba kavalkád, ásványbemutató, ismeretterjesztő játékok, madár- és hangszerbemutató, gyógyteafőzés és -kóstoló, valamint Óvodássziget címmel foglalkozás lesz a legkisebbeknek.
A Bikás parkban Monspart Saroltával tájfutó versenyt tartanak. Emellett meridián torna, valamint logikai és gondolkodtató játékok is szerepelnek a programban. A környezetvédelemmel kapcsolatos programokra, sporteseményekre és szabadidős rendezvényekre időseket és gyerekeket egyaránt várnak.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában az Önkormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóival dolgozik együtt, akik a jövőben lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként próbálják ki magukat Újbuda Önkormányzatánál.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott a vásár, elindultak az adventi programok  

Idén első alkalommal a Bikás parkban nyílt meg az Újbudai Adventi Vásár, amely december 24-éig kínál színes programokat. A borús idő ellenére már az első nap is karácsonyi hangulatban telt el.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.