Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Egészségesen az iskolába

Újbuda   |   2019, május 10 - 14:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmincöt férőhelyes kerékpár- és rollertárolókat kapott az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola az önkormányzat támogattásával. Az átadásra Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester is ellátogatott.

A Bikszádi úti intézmény példamutató az egészséges életre és környezettudatosságra nevelésben: nemrég csatlakoztak a Budapest a legsportosabb programhoz és elindították a Bringával az iskolába projektet is. A gyerekeket kerékpáros közlekedésre és a KRESZ megismerésére bíztatják, a Bringa Akadémia segítségével pedig hamarosan gyakorlati közlekedési ismereteket és műszaki képzést is kapnak a gorsicsos diákok.

Hoffmann Tamás polgármester elmondta, Újbudán óvodás korban kezdődik a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése, az iskolások pedig a kerékpáros közlekedés szabályait sajátítják el. – Csökkenti környezet terhelését, ha minél többen járnak gyalog vagy kerékpárral iskolába, ha pedig a mozgás is életformává válik a gyekeknél, akkor a jövőért is sokat tettünk - fogalmazott a polgármester.

Kiss Mihály iskolaigazgató a rekreációs programokról beszélt. Kiemelte, a hetedikesekkel előbb a Velencei tavat, majd egy nyári tábor keretében a Balatont is megkerülik kerépárral.

A Grosics suli pedagógusai elsőként csatlakoztak a Lépéselőnyben elnevezésű programhoz, ezzel is népszerűsítve a mindennapi testmozgást. A program a szülőknek is nyitott. A pedagógusok smart karórával ellenőrizhetik pulzusukat, vérnyomásukat, lépéseik számát és a megtett távolságot. Céljuk 6-10 ezer lépés elérése naponta, ami 5-8 kilomélternyi gyaloglásnak felel meg.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.