Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Egészségmegőrzés felsőfokon - ingyenes egészségnap az Allee mellett

Újbuda   |   2014, április 10 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Engedje meg, hogy a tavasz első ragyogó hétvégéinek egyikén, április 13-án vasárnap reggel 10 és délután 6 óra között meghívjuk Önt egy ingyenes átfogó egészségvédelmi szűrésre.

Harminc különböző vizsgálat kényelmes és ingyenes elvégzésére nyílik lehetőség a kerületi polgárok számára egy helyen, egy időben az Allee bevásárlóközpont melletti téren az Újbuda Önkormányzata – Servier gyógyszercég nagyszabású egészségnapja keretében.

Igazi családi program ígérkezik, nem csak időskorúaknak, hanem az egész család számára is. A rendezvény - a Program a Magyar Társadalomért - Magyarország fogó egészségvédelmi szűrőprogramjának (2010-2020) keretében kerül megszervezésre.

Az Európai Unió, a Magyar Kormányzat, valamint a vezető hazai orvosszakmai szervezetek által támogatott szűrőkamionban modern felszerelésekkel vizsgálják a szív- és érrendszeri kockázatokat, a magas vérnyomást, a vércukorszintet, a tüdőgyógyászati paramétereket, légzésfunkciót valamint a test működését, így a csontok ásványi anyag tartalmát, az inkontinenciát, bőrproblémákat, laktóz érzékenységet, de lesznek különböző szemészeti vizsgálatok, stb. is.

Tavasszal a visszeres problémák, a láb feszülése, a nehézláb-érzés is fokozódnak. A szükséges teendőkkel kapcsolatban nyújt segítséget a Visszér-pont szaktanácsadása, illetve az akkreditált rizikóteszt kitöltése a helyszínen. Amennyiben időben felismerjük a problémát és a kiváltó okokat, úgy megfelelő életmóddal és gyógyszeres kezeléssel jelentősen enyhíthetők a fájdalmas panaszok és csökkenthető a betegség súlyosbodásának esélye.

A kamion melletti sátrakban lehetőség van személyes egészségügyi és életmód-tanácsadásra, a test működésének megismerésére 3D filmvetítéssel, anatómiai modellekkel. Ingyenes prevenciós csomag várja az érdeklődőket.

További infó:
Telefon: 06-1-372-4636
Cím: Bölcső u. 3.
Ügyfélfogadás: hétfő - péntekig 9 - 14 óráig

Újbuda

Egészségmegőrzés felsőfokon - ingyenes egészségnap az Allee mellett

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.