Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Egészségnap volt az Allee-nál

Újbuda   |   2014, április 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ingyenes átfogó egészségvédelmi szűrés volt az Allee mellett vasárnap. Az érdeklődőkön harminc féle vizsgálatot végeztek el a szakemberek Újbuda Önkormányzata és a Servier gyógyszercég egészségnapja keretében.

Egészségnapot tartott az Alle Bevásárlóközpontnál Újbuda Önkormányzata és a Servier gyógyszercég.

Az Európai Unió, a kormányzat valamint a vezető hazai orvosszakmai szervezetek által támogatott szűrőkamionban modern felszerelésekkel vizsgálták a szív- és érrendszeri kockázatokat, a magas vérnyomást, a vércukorszintet, a tüdőgyógyászati paramétereket, légzésfunkciót valamint a test működését. Ellenőrizték a csontok ásványi anyag tartalmát, az inkontinenciát, bőrproblémákat, laktóz érzékenységet.

Ezen kívül volt szemészeti vizsgálat és visszér tanácsadás is. A kamion melletti sátrakban lehetőség volt személyes egészségügyi és életmód-tanácsadásra, valamint az emberi test működésének megismerésére 3D filmvetítéssel, anatómiai modellekkel.

A rendezvény - a Program a Magyar Társadalomért - Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának (2010-2020) keretében került megszervezésre.

Újbuda

Egészségnap volt az Allee-nál

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.