Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

Egyházi vezetők újévi pohárköszöntője

Újbuda   |   2020, január 29 - 13:52
Nyomtatóbarát változatSend by email

A januári pohárköszöntő volt az első alkalom, hogy az új városvezetés és a kerületben működő egyházak képviselői hivatalosan is találkoztak. Az eseményen az együttműködési lehetőségek is szóba kerültek.

Az eseményen László Imre polgármester köszöntötte a vendégeket. Beszédében kiemelte: közös cél, hogy a kerület lakói támogató közegben éljék mindennapjaikat, olyanban, amelyben kiemelt szerep jut az egyházi intézményeknek, a felek között pedig kialakul a jó kapcsolat és együttműködés.

Molnár Gyula országgyűlési képviselő emlékeztetett: az újévi pohárköszöntő hagyományát azzal a céllal teremtették meg több mint egy évtizede, hogy közös erővel határozzák meg a célokat. Mint mondta, így igazi párbeszéd tud kialakulni a felekezetek és a városvezetés között.

A rendezvényen szóba került, hogy a katolikus egyház számára kiemelt program idén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelynek Magyarország 1938 óta először ad otthont. A tíznapos eseményen, amelyre a világ minden tájáról érkeznek majd a hívők, a gyülekezetvezetők szakmai programokon vesznek részt. Újbuda valószínűleg az idegen nyelvű szentmisék helyszíne lesz. Az eseményhez más felekezet is csatlakozott, például az evangélikus egyház is programmal készül a szeptemberi konferenciára.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.