Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 15. péntek, Albert, Lipót

Egyre több az okostanterem Újbudán

Újbuda   |   2019, október 1 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda tizenhetedik okostantermét adták át szeptember végén az Őrmezei Általános Iskolában. A Digitális Tanterem program a jövőben is folytatódik.

– Újbudán az elmúlt öt évben minden olyan kerületi iskolába telepítettünk okosrendszert, ahol arra igény merült fel, sőt, van, ahol két okostanterem várja a diákokat – mondta az átadón Hoffmann Tamás polgármester. – Az önkormányzat a rendszer kiépítése és a tartalomfejlesztés mellett a pedagógusok továbbképzésére is odafigyel – tette hozzá.

Az első, saját fejlesztésű okostantermet 2014-ben alakította ki a kerületben az önkormányzati Újbuda Smart 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. A sikeres Digitális Tanterem programra a piac is felfigyelt: a UPC Magyarország tavaly két újbudai iskolának adományozott ilyen termet. – A UPC-t azóta felvásárolta a Vodafone, de a projekt a magyarországi leányvállalatok egyesülése után is folytatódik – közölte a Vodafone Magyarország. A kerület további okostantermek létrehozását tervezi, a program három pillére az önkormányzat szervező és támogató tevékenysége, valamint a tananyagok előkészítése.

Az újbudai okostantermek felszereltsége nagyjából hasonló, az eszközök száma és paraméterei a helyi adottságoktól függően változnak. Az őrmezői iskolában egy 75 colos érintőkijelzős képernyőt helyeztek el a vezérlő számítógéppel együtt, emellett a tanári notebookból, 25 tanulói tabletből, töltőkből, tárolószekrényből, wifi-routerből, szoftverekből, valamint az oktatási keretrendszerből tevődik össze a rendszer.

Az Őrmezei Általános Iskola igazgatója, Ujkériné Diviák Mária bemutatóóra keretében demonstrálta, hogyan zajlik a tanítás egy okostanteremben.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ady-versek a 35 éves Makám új lemezén  

Budapest éjszakája szól címmel jelent meg a Makám új lemeze, amelyen a száz éve elhunyt Ady Endre tizenhét megzenésített verse szerepel. A dalokat még tavasszal rögzítette élőben a 35 éve alakult zenekar. Az album bemutatója november 16-án lesz a Fonó Budai Zeneházban.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.