Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Egyre több az okostanterem Újbudán

Újbuda   |   2019, október 1 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda tizenhetedik okostantermét adták át szeptember végén az Őrmezei Általános Iskolában. A Digitális Tanterem program a jövőben is folytatódik.

– Újbudán az elmúlt öt évben minden olyan kerületi iskolába telepítettünk okosrendszert, ahol arra igény merült fel, sőt, van, ahol két okostanterem várja a diákokat – mondta az átadón Hoffmann Tamás polgármester. – Az önkormányzat a rendszer kiépítése és a tartalomfejlesztés mellett a pedagógusok továbbképzésére is odafigyel – tette hozzá.

Az első, saját fejlesztésű okostantermet 2014-ben alakította ki a kerületben az önkormányzati Újbuda Smart 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. A sikeres Digitális Tanterem programra a piac is felfigyelt: a UPC Magyarország tavaly két újbudai iskolának adományozott ilyen termet. – A UPC-t azóta felvásárolta a Vodafone, de a projekt a magyarországi leányvállalatok egyesülése után is folytatódik – közölte a Vodafone Magyarország. A kerület további okostantermek létrehozását tervezi, a program három pillére az önkormányzat szervező és támogató tevékenysége, valamint a tananyagok előkészítése.

Az újbudai okostantermek felszereltsége nagyjából hasonló, az eszközök száma és paraméterei a helyi adottságoktól függően változnak. Az őrmezői iskolában egy 75 colos érintőkijelzős képernyőt helyeztek el a vezérlő számítógéppel együtt, emellett a tanári notebookból, 25 tanulói tabletből, töltőkből, tárolószekrényből, wifi-routerből, szoftverekből, valamint az oktatási keretrendszerből tevődik össze a rendszer.

Az Őrmezei Általános Iskola igazgatója, Ujkériné Diviák Mária bemutatóóra keretében demonstrálta, hogyan zajlik a tanítás egy okostanteremben.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.