Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Együtt az áldozatok védelméért

Újbuda   |   2021, július 14 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Isztambuli Egyezmény a nők elleni, és a családon belüli erőszak megelőzése, felszámolása érdekében jött létre. E törekvések helyi szintű megvalósításáért együttműködési megállapodást írt alá július 13-án Újbuda a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen (NANE) és a Patriarchátus Ellenzők Társasága (Patent) egyesületekkel.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) 1994-ben jött létre. Célja, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben. A Patent Egyesület pedig a nők elleni erőszak áldozatai számára nyújt jogi és pszichológiai segítséget.
Az ünnepélyes aláírás alkalmából László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte a partnereket. Az egyesületek képviselői mellett az Újbudai Humán Szolgáltató Központ is aláírta az együttműködést.
A közös munkától nagyobb hatékonyságot és a probléma vakfoltjainak feltárását, azok gyors és eredményes kezelését várják az együttműködő felek.
 „UIRU UIRUDA EGYÜTT AZ ALDOZATOK VÉDELMÉÉRT Helyi együttműködési megállapodás Újbuda, a NANE és a Patent Egyesület között”
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tájékoztatás a tanévkezdő csomag igényléséről  

Önkormányzati rendelet alapján minden olyan gyermek tanévkezdő csomagot kap, aki a XI. kerületben önkormányzati fenntartású óvodába újonnan iratkozik be, illetve Újbudán működő állami fenntartású iskolában kezdi meg az 1–4. évfolyamot 2021 szeptemberében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.