Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Elhallgatás helyett

Újbuda   |   2020, november 26 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Önkormányzat Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete című projektjének (www.elhallgatva.hu) résztvevőjeként keres a fővárosi levéltár olyan személyes vagy családi iratokat és irathagyatékokat (napló, levelezés, feljegyzés, visszaemlékezés, interjú, hivatalos jellegű irat, vagy okmány, fotó stb.), amelyek a 20. század háborúit és forradalmait átélők mindennapjaiba engednek bepillantást. 

Szeretnék megismerni és az utókor számára megőrizni történeteiket, többet megtudni arról, hogy a fegyveres konfliktusok következtében miként változott meg a civil társadalom élete, a fővárosban élő emberek, férfiak, nők és gyerekek miként élték meg, hogy az erőszak mindennapjaik részévé vált. Ha ilyen tárgyú személyes vagy családi forrásokkal rendelkezik, kérjük, értesítse Budapest Főváros Levéltárát (Lukács Anikó, lukacsa@bparchiv.hu; tel.: 298-7598, 06/30/292-8823).

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.