Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Elhunyt a Scheffer Galéria alapító-tulajdonosa

Újbuda   |   2018, február 13 - 11:56Nyomtatóbarát változatSend by email

Január 31-én elhunyt Scheffer Lívia, a Scheffer Galéria Pro Cultura Újbuda díjjal kitüntetett alapító-tulajdonosa és vezetője. Temetése február 17-én 11 óra 30 perckor lesz a Farkasréti temetőben.

A Scheffer Galéria vegyészmérnök, pszichodramatikus, műértő tulajdonosa hosszú szenvedés után 2018. január 31-én hunyt el. Temetése február 17-én 11 óra 30 perckor lesz a Farkasréti temetőben, a szentmisét a Budai Ciszterci Szent Imre templomban tartják február 17-én 18 órától.

Scheffer Lívia 1992. november 13-án nyitotta meg galériáját a Kosztolányi Dezső tér egyik épületében, ahol a kortárs képzőművészet legjavát mutatta be az eltelt huszonhat évben. Műértő lelkesedése végigkísérte munkáját, olyankkoral dolgozott együtt, mint Konok Tamás, Deim Pál, Fehér László és Manfred Karsch. Galériája fő művésze, a férje Kovács-Gombos Gábor volt.

Scheffer Lívia 2016. január 25-én kapta meg - férjével közösen - a Pro Cultura Újbuda kitüntetést a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az önkormányzat a kerület művelődésének, kulturális színvonalának növelése érdekében végzett művészeti munkásságért ítélte meg számára az elismerést.

Újbuda

fotó: scheffergaleria.hu