Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Éljenek az idősek!

Újbuda   |   2018, október 4 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több éves hagyománynak megfelelően ünnepi műsorral köszöntötték az egybegyűlteket az Újbudai Idősek Házában. A kerületben élő hatvan év felettiek immár tízedik éve vehetnek részt az Újbuda 60+ Program tanfolyamain, szabadidős szakkörein.

Ünnepi műsorral köszöntötték a Fraknó utcai Újbudai Idősek Háza lakóit és a klubtagokat az Idősek Világnapján. A rendezvényen először az intézmény vezető-helyettese Krausz Sándorné, majd Molnár László alpolgármester mondott beszédet. Az alpolgármester szerint az elmúlt esztendők bebizonyították, hogy az Újbuda 60+ Program sikeres, a kerületben élő idősek boldogok, vidámak és számos olyan programhoz csatlakozhatnak, amely növeli életenergiájukat, kedvüket. Hozzátette: az önkormányzat időben felismerte, hogy az idősgondozásban paradigmaváltásra van szükség, hiszen mindig a korábbi korosztály mutatja meg, hogy a későbbi generációk mire számíthatnak. - Sok olyan idős ember él a kerületben, aki Újbuda 60+ Program foglalkozásainak köszönhetően magabiztosan skype-ol, viberezik vagy böngészi a Facebookot, és ahhoz sem kell már sok idő, hogy az otthon mért vérnyomás-, és cukoradatokat megfelelő formátumban közvetlenül a házi orvosnak tudják elküldeni a felhasználók – tette hozzá az alpolgármester.

A rendezvényt Gregus Anikó és zenésztársa előadása zárta.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat  

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.