Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

Éljenek az idősek!

Újbuda   |   2018, október 4 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több éves hagyománynak megfelelően ünnepi műsorral köszöntötték az egybegyűlteket az Újbudai Idősek Házában. A kerületben élő hatvan év felettiek immár tízedik éve vehetnek részt az Újbuda 60+ Program tanfolyamain, szabadidős szakkörein.

Ünnepi műsorral köszöntötték a Fraknó utcai Újbudai Idősek Háza lakóit és a klubtagokat az Idősek Világnapján. A rendezvényen először az intézmény vezető-helyettese Krausz Sándorné, majd Molnár László alpolgármester mondott beszédet. Az alpolgármester szerint az elmúlt esztendők bebizonyították, hogy az Újbuda 60+ Program sikeres, a kerületben élő idősek boldogok, vidámak és számos olyan programhoz csatlakozhatnak, amely növeli életenergiájukat, kedvüket. Hozzátette: az önkormányzat időben felismerte, hogy az idősgondozásban paradigmaváltásra van szükség, hiszen mindig a korábbi korosztály mutatja meg, hogy a későbbi generációk mire számíthatnak. - Sok olyan idős ember él a kerületben, aki Újbuda 60+ Program foglalkozásainak köszönhetően magabiztosan skype-ol, viberezik vagy böngészi a Facebookot, és ahhoz sem kell már sok idő, hogy az otthon mért vérnyomás-, és cukoradatokat megfelelő formátumban közvetlenül a házi orvosnak tudják elküldeni a felhasználók – tette hozzá az alpolgármester.

A rendezvényt Gregus Anikó és zenésztársa előadása zárta.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődött a hatástalanítás  

Megkezdték a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos, amerikai légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet. Több villamos és busz nem, vagy modósíttott útvonalon jár az érintett szakaszokon. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.