Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Elkészül a sportpálya Kelenvölgyben tanévkezdésre

Újbuda   |   2014, augusztus 26 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Még tartanak a közel negyven millió forintos felújítás munkálatai a Kelenvölgyi Általános Iskolában, de minden a tervek szerint halad. A tanévnyitóra az utolsó simítások is vélhetően befejeződnek, legnagyobb meglepetés minden bizonnyal a sportpálya lesz.

Tart a készülődés a Kelenvölgyi Általános Iskolában, a pedagógusok szorgalmasan rendezgetik a kifestett osztálytermeket. Az iskola emeletén a lányokat új mosdók, a fiúkat új öltözők várják szeptembertől. - A tanévnyitóra sikerül minden kitűzött feladattal elkészülni - mondta Marosdi János, a GAMESZ igazgatója.

A régi töredezett burkolatú sportpályát kátyús aszfalt helyett rekortán felület, környezetét térkő és műfű borítja. A csatornafedelek is eltűntek a pálya széléről, az új csatorna pedig könnyen elvezeti majd egy-egy nagyobb esőzés alkalmával is a vizet. Az egész udvart felforgató munkálatok ellenére a pályát övező tujákat is sikerült megmenteni.

- Körülbelül egy éve beszélgettünk Benis Andreával, az iskola igazgatójával arról, hogy milyen rossz állapotban van a sportpálya - mondta Csernus László képviselő. Hozzátette: nagy öröm volt, hogy a költségvetésbe sikerült belevenni ezt a közel negyven millió forintos, a napokban befejeződő felújítást.

A munkálatok nem zárulnak le teljesen, szeptemberben kezdődik a kazán felújítása, amit a fűtésszezonra helyeznek majd üzembe.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.