Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Elkészült a harmadik P+R parkoló Kelenföldön

Újbuda   |   2015, november 30 - 15:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 1-től használható a harmadik P+R parkoló Kelenföldön, ezzel több mint 950 férőhely áll rendelkezésre a 4-es metró végállomásánál. Hátra van még egy 500 férőhelyes parkoló építése Őrmezőn, melynek kialakítását 2016 végére ígérik.

Újabb 247 férőhelyes parkolót vehetnek birtokba az autósok Kelenföldön az Etele téri oldalon. A Gyergyótölgyes utca és a Somogyi út sarkán, a korábbi ideiglenes parkoló helyén épült és most megnyíló új, modern P+R parkoló a Somogyi út irányából közelíthető meg és mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető. A szomszédos, szeptember elején átadott, Somogyi úti parkolóval és a november közepén az őrmezői oldalon megnyílt Péterhegyi úti parkolóval együtt így összesen már több mint 950 új férőhely áll majd rendelkezésre a metróvonalhoz kapcsolódva – áll a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság közös közleményében.
A JÓ-ÉP Építőipari Szolgáltató Kft. által 2015 augusztusában megkezdett kivitelezési munkák 228,6 millió forintból valósultak meg és ez az összeg is várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból - olvasható a közleményben.
A metróvégállomás térségében két Etele téri és két őrmezői területen, azaz összesen négy helyszínen csaknem 1500 új P+R parkolóhely létesül.
A negyedik - az őrmezői oldalon, a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén létesülő, körülbelül 500 férőhelyes - P+R parkoló építési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, a cél az, hogy az utolsó parkoló építése is befejeződjön 2016 végéig.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.