Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Elkezdődődött a pályafelújítás az 1-es villamos vonalán

Újbuda   |   2018, július 9 - 15:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyár végéig pótlóbuszok közlekednek az 1-es villamos déli szakaszán, mert elengedhetetlen a pályafelújítás.

Az 1-es villamosvonal pályafelújítása elengedhetetlenné vált – derül ki a Budapest Közlekedési Központ közleményéből. Kicserélik a korrodált, hullámosodott síneket, felújítják a földműveket, a sínek alátámasztására szolgáló zúzottkőágyazatot, valamint a vonalszakaszon található útátjárók útburkolatát. Az 1-es villamosvonal felújítása alatt a pótlás miatt megnövekedő menetidővel kell számolni. Ezért a BKK a pótlóbuszon kívül több alternatívát is kínál:

  • Dél-Buda és a dél-pesti, valamint újpesti térség közötti eljutási lehetőségek javítása érdekében az M3-as és az M4-es vonalon a felújítás teljes ideje alatt a megszokottnál sűrűbben közlekednek a metrók.
  • Már a Nagykörúton zajló villamospótlás kezdete óta sűrűbb menetrend szerint közlekedik a 2-es villamos, amely az 1-es villamos pótlásakor is alternatív utazási lehetőséget kínál.
  • Aki az Infopark környéke és Dél-Pest, illetve a Népliget között utazik, annak érdemes a meghosszabbított útvonalú 153-as buszt választania: a buszjárat a felújítás ideje alatt a Gazdagréti tér és a Népliget M között közlekedik a Könyves Kálmán körúton keresztül. A 153-as busz meghosszabbított útvonala és megállóhelyeinek elhelyezkedése térképes felületen követhető nyomon: a Népliget M felől a Gazdagréti tér felé tartó buszoké ezen a linken, a Gazdagréti tér felől a Népliget felé tartó buszoké ezen a linken.
  • Kelenföld térségéből a Népligetbe, illetve Kőbánya-Kispest irányába utazóknak a sűrűbben közlekedő M4-es és az M3-as metrót érdemes választani, a két vonal között a Kálvin téren átszállva.
  • Kelenföld térségéből a Puskás Ferenc Stadion környékére, illetve Zuglóba utazóknak az M4-es és az M2-es metró igénybevétele ajánlott, a Keleti pályaudvar M megállóhelyen történő átszállással.
  • Újpest felől a metrópótló busszal, illetve a 12M, 14M villamossal érkező, Dél-Pest felé továbbutazók számára az 1-es villamosra való átszállás helyett a BKK a Lehel térig történő továbbutazást, majd az M3-as metróra való átszállást ajánlja.
  • Kőbánya-Kispestről, illetve a Népliget környékéről Óbudára tartva az M3-as metró, az M2-es metró, majd a H5-ös HÉV igénybevétele ajánlott, Deák Ferenc téri és Batthyány téri átszállással.

Fotó: mti

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Határtalanul: a Felvidéken jártak a Domokos Pál Péter iskola diákjai

A Domokos Pál Péter Általános Iskola, a Délbudai Tankerület közreműködésével harmadszor is sikeresen pályázott a HATÁRTALANUL projektre. A program keretében 43 hetedikes diák és tanáraik utaztak a Felvidékre és töltöttek el feledhetetlen napokat 2019. szeptember 24-28. között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.