Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. péntek, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Elkezdődött a Budaörsi úti emeletes csomópont építése

Újbuda   |   2014, október 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 4-es metróprojekt részeként elkezdődött a Budaörsi úti új, kétszintes közúti csomópont kiépítése. A területen ideiglenes útépítések és közműkiváltások indultak. Őrmezőnél sávelhúzásra, sebességkorlátozásra kell számítani.

A kulcsfontosságú Budaörsi úti kétszintes csomópont kiépítése az M4-es metróprojekt részeként megvalósítandó fejlesztés, mely elősegíti majd az Etele téri és az őrmezői oldalon létesülő kelenföldi intermodális csomópont, általa pedig az M4-es metróvonal elérését. A múlt héten ideiglenes útépítések és közműkiváltások kezdődtek a területen. Az építkezés 2015 decemberéig tart, ez idő alatt a közúti forgalom kétszer három forgalmi sávon haladhat, de sávelhúzásokra, sávszűkítésekre és 50 kilométer/órás sebességkorlátozásra kell számítani.
Elkezdődött a Budaörsi úti emeletes csomópont építése
A közúti csomópont építése három fő ütemben zajlik. A várhatóan 2014 végéig tartó első ütemben a középső elválasztó sávban ideiglenes út készül az az építkezési munkák kiszolgálására. Ebben az időszakban végzik el a közműkiváltások többségét is. A 2015 elején induló második ütemben épülnek meg a főpálya alatti visszafordító sávok, amelyek gyors kapcsolatot tesznek majd lehetővé a metróvégállomás őrmezői kijárata felől az M1-es és az M7-es autópálya, illetve a centrum felől az őrmezői kijárat felé tartó gépjárművek számára. A jövő ősszel kezdődő harmadik szakaszban pedig új jelzőlámpás csomópontok épülnek az új aluljáróknál. A Bozókvár utca és a Sasadi út közötti gyalogos-felüljáró megszűnik, helyette akadálymentesített biztonságos gyalogos-aluljáró épül.

A 2015 végére elkészülő kétszintes csomópont ésszerűbbé és biztonságosabbá teszi majd a közlekedést, megkönnyíti az M4-es metróvonal elérését, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolatot biztosít Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.