Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Elkezdődött a tanítás

Újbuda   |   2014, szeptember 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 1-én a kerületi iskolák is megtartották ünnepi évnyitójukat. A Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói műsorral lepték meg az elsősöket.

A tanévnyitón az alsósok évköszöntő verseket szavaltak, az intézmény kórusa ünnepi dalokat adott elő. Homolay Károly igazgató dicsérettel indította az tanévet, mivel szerinte az első osztályosok rendkívül fegyelmezetten viselkedtek első tanévnyitójukon. Az intézményvezető megköszönte a nyáron végzett átalakításokat is, külön kiemelve a 23 millió forintból megújított iskolaudvart.

A kerület vezetője, Hoffmann Tamás beszédében először a gyerekekhez szólt: megnyugtatta őket, hogy kezdeti félelmük elmúlik és hamarosan új élményeket szereznek. Hozzátette, az évkezdési támogatásokkal és a felújításokkal az önkormányzat igyekezett könnyebbé tenni mindenkinek az iskolakezdést.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Mindent a gyerekről  

Tömegesen jelenik meg a hanyag tartás és a lúdtalp már a legfiatalabb korban – derült ki a Szent Kristóf Szakrendelő gyerekeknek szóló szűrő és tanácsadó napján, ahol a mozgásszervi problémák mellett számos egyéb panasszal foglalkoztak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.