Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Ellenőrzi a szirénákat a katasztrófavédelem

Újbuda   |   2018, július 20 - 12:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sziréna-ellenőrzést tart a következő hetekben a katasztrófavédelem - erre hívja fel a figyelmet Újbuda Önkormányzata és a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei augusztus 21-24. között végzik a kerületben található lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését. A próbák idején előfordulhat, hogy egy-egy sziréna időnként, rövid időre megszólal. - A lakosságvédelmi sziréna hangjától nem kell megijedni, a lakosságnak nincs ezzel kapcsolatos feladata.

Bővebb információ az eszközökről és azok jelzéseiről a katasztrófavédelem honlapján található: http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/a-lakossag-riasztasa

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Budapest, mint kirüsedett világváros  

Az Oscar-díjas Hans Zimmer, az Oroszlánkirály, a Gladiátor, az Esőember című filmek zeneszerzője és Alan Walker DJ., videoklipet készített a koronavírus miatt kiüresedett városokban, így Budapesten is.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.